onsdag den 26. november 2008

Smør i træningsmejeri

25 November 2008

Endnu en dag i træningsmejeriet på skolen, denne gang stod den på smørproduktion. Vi skulle lave vores smør i en pæn stor kærne, som meget af tiden kørte rundt.

Der var blevet syrnet noget fløde igår, fløden var på 36 %. Efter en skyldning af kærnen, førte vi med en pumpe fløden over i kærnen. Derefter skulle den bare suse rundt... og rundt ... og rundt.
Efter 20 minutter kunne fjernede vi kærnemælken og smagte på den, den var noget tynd i smagen, pluds at den smagte noget syrligt.

Vore kærnemælk

Efter vi havde tappet kærnemælken, så fik kærnen igen lov til at suse rundt. Vi startede foræltningen, og senere hovedeæltningen. Imellem de 2 æltninger, tilsatte vi salt. Vi tilsatte omkring 950 gram, vi regnede med at få omkring 95 kg. smør.

Da hovedeæltningen var færdig lavede vi en vandprøve, for at finde ud hcad vores vandprocent var. Den var en smule for lav, så vi tilsatte lidt over en liter vand.




















Vandprøveanalyse-Vores lækre smør

Kærnen fik så lov til at ælte vandet ind i smøret, og så blev det klar til pakning. Vi skulle bruge pakkemaskinen som kan pakke i 250 grams pakker. Vi fik omkring10 kasser sammen med den anden gruppe, og resten af smøret blev kørt på lager, i en stor beholder.





















Vores dejlige smør, som nu er klar til salg, og mon ikke at jeg selv køber noget af mit egen smør med hjem????

1 kommentar:

Unknown sagde ...

Hvor lyder jeres smørproduktion spændende, og så er det dejligt, at beskrivelsen er krydret med billeder.
Det gør indlægget mere levende og interessant - og brugbart, for seeren :O)

Ę