tirsdag den 9. december 2008

Sidste omgang i træningsmejeriet.

9 December 2008


Det lakker mod enden på grundforløbet. Idag havde vi sidste dag i træningsmejeriet, og desværre var der ingen isproduktion. Jeg skulle selv lave UF, som står for Ultra Filtrering, og produktet som kom ud af det var Ymer.


















Til venstre ses vand, sukker og salte i den hvide spand - Højre ses den resterende mængdre mælk tilbage efter filtreringen














Homogerniseringen, venstre ses hvor det løber ind og ud - højre Lars som står ved maskinen

Vi filtrerer mælken, som idag var en lidt fed letmælk, den havde en fedtprocent på 1,9%. Man kon godt sige, at den blev sendt igennem en si, hvor kun vand, sukker og salte kunne komme igennem. Så fik den resterende mælk, et koncentreret indhold af fedt og protein. Vores mælk blev filtreret i omkring 3 timer, derefter homogeniseret og tilsidt pasteuriseret i et vandbad. Så kølede vi det af, til det nåede de 22 grader, og så kome vi mælkesyrebakterier i den og så skal den stå til imorgen.








Pasteuriseringen i vandbad, se hvor gode vi er......

Ingen kommentarer:

Ę