mandag den 27. oktober 2008

træningsmejeri

23 Oktober 2008

Vores første tur i skolens træningsmejeri. Sjovt det bliver kaldt træningsmejeri og ikke bare mejeri. Mon de kalder de træningsbageri også??

Vi har delt os op i grupper på 3 personer, som skal skrive afsluttende opgave sammen. Samme grupper er sammen når vi er i mejeriet. Jeg er i gruppe med Jacob fra Slagelse mejeri, som er et Arla mejeri og Lars fra Hirtshals mejeri. Som er det største mejeri nord for Limfjorden.

Vi skulle passe skumsalen, som er hjertet i mejeriet. Det er i skumsalen at mælken kommer ind og bliver delt mellem skummetmælk og fløde. Den bliver også pasteuriseret i skumsalen.

Vi startede med at trykke på et par knapper på en skærm, så vi kunne skylle anlægget igennem. Det hele blev styret via en skærm, lige fra indløbstemperatur til udløbstemperatur på både mælkeanlægget og flødeanlægget. da anlæget var klar, kørte vi mælk igennem.

Vi sendte mælken videre ned til dem som skulle lave ost. Vi havde 762 liter i vores tank, så det var begrænset, hvor lang tid det tog.

Derefter gjorde vi rent. Vi fik skildt centrifugen af og fik fortalt og forklaret hvordan sådan en fætter virker, meget interessant. Nu har jeg skildt sådan en før, men rart at få forklaringen. Sjovt at opleve, hvor nemt en rengøring kan foregå via computer.

En interessant dag, selv om at den godt kunne virke lidt langtrukken. Jeg fandt også ud af, at jeg er glad for vores meget mere kontakt med mælken i Osted, end der er på et computerstyret mejeri!!!!!!!

Ingen kommentarer:

Ę